Foto: 1996, Jaap Flier, Afvaart in  "Wie Wind Zaait..."  manifestatie in de Oude Kerk te Amsterdam. stichting Weerwerk   Boot van wilgentakken > Matthijs Wils

 

Vanuit  "Wie Wind Zaait ..."  komt in 2024  een nieuwe oogst van jaren tot leven  in "Bezielende Ontmoetingen"  nu in de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem. In samenwerking met de Protestantse gemeente Haarlem en stichting Opera Armida en vele anderen.

Woorden zullen in keramische objecten worden gegrift. Vele vormen hangen in wilgentakken.  Naast kleinere bootjes van wol komen er twee grote bootvormen van zachte schapenwol, waarin de ruwe en kwetsbare keramiek op tafels ligt en aangeraakt kan worden . Men kan de installaties en de keramiek aanraken, ruiken, erin  schuilen of zitten en met de andere bezoekers ervaringen uitwisselen.  Op gezette tijden zullen klanken van heel diverse muzikale optredens en gesprekken/ rondleidingen en dagelijkse werkzaamheden in de kerkruimte van alle kanten komen. Er zijn, middels workshops keramische bijdragen van mensen van allerlei leeftijdsgroepen en uit diverse sociale leefomstandigheden. Deze objecten staan in het teken van het beleven en de verwondering  van het creatieve proces. De kerk wordt in deze maanden door de diverse cultuuruitingen en de vele bezoekers  een levendige plek voor nieuwe scheppingen, ontdekkingen en ontmoetingen. De kunst in de kerk verbindt de zintuigen met het bovenzintuigelijke, het materiële met het spirituele, het eindige met het oneindige.